a betegellátás folyamata

1. praxisba való bejelentkezés

A páciensek bejelentkezése a praxisba kétféle okból történhet.

  1. A páciens lakóhelye, vagy tartózkodási helye a praxis ellátási területén van (ebben az esetben a háziorvos nem utasíthatja el)
  2. A páciens a praxis ellátási területén kívül lakik, de kéri felvételét a praxisba. (ebben az esetben a háziorvos visszautasíthatja a praxisba történő felvételt)

Amennyiben egy páciens a praxisba be szeretne jelentkezni, ezt előtte kérjük, egyeztesse a praxis vezetőjével. Tekintettel a nagy pácienslétszámra, csak igen korlátozottan van lehetőségünk új betegek felvételére. Ha ennek ellenére megállapodás történt a felvételről, akkor kiállítunk egy nyomtatványt, amelyben vállaljuk a beteg további ellátását. Ezen a leendő páciens a hiányzó adatokat még kitölti és eljuttatja korábbi háziorvosának. A befogadási nyilatkozattal egyidejűleg átadunk a páciens számára egy beteg beleegyező nyilatkozatot, ill. egy a személyes és betegség adatait felmérő kérdőívet, amely alább le is tölthető. Kérjük a leendő pácienseket, hogy vagy ekkor személyesen vagy telefonon vagy a szures@gmail.com e-mail címen egyeztessen egy időpontot a nővérrendelésre, amelyre hozza el a kitöltött beleegyező nyilatkozatot és a kérdőívet. Itt az ápoló adminisztratívan felveszi a pácienst a praxisba, rögzíti az anamnézist, az aktuális betegségeket, ill. a hozott és kitöltött kérdőív és a helyszíni vizsgálatok alapján meghatározza az alapstátuszt. A praxisba való felvételkor a páciensek számára igyekszünk részletes, a praxis működéséről szóló fontos információkat tartalmazó írásos dokumentumot átadni, ill. a már korábban áttanulmányozott beleegyező nyilatkozatot átvesszük. 

Ezen hivatalos úttól abban az esetben lehet csak eltérni, ha a páciens akut betegség miatt keresi fel a praxist és ellátása a praxisba való bejelentkeztetéssel oldható meg a legegyszerűbben. Ebben az esetben is tájékoztatjuk az előző háziorvos kollégát az átkérésről 

Időközben az előző háziorvos kolléga a kikérés alapján kiállítja a beteg törzskarton másolatát, kijelenti a praxisából és ezt a törzskarton másolatot megküldi számunkra.

Hangsúlyozzuk, hogy a korábban keletkezett (az előző kolléga által készített), kézzel történt írásos betegdokumentáció átadása NEM indokolt. Az, az Ő tulajdona. A páciens saját kérésére betekinthet a dokumentációba, de csak saját költségére kérhet belőle másolatot. Ez az orvosnak nem kötelezettsége. 

Általános beleegyező nyilatkozat »
Kérdőív »

2. orvosi rendelés folyamata
3. nővérrendelés
4. otthoni betegellátás

TOVÁBBI HASZNOS INFORMÁCIÓK

Elektronikus recept kiváltása

Sok betegnek nehézséget jelent az elektronikus vények kiváltása, nem értik az ezzel kapcsolatos eljárásokat, fogalmakat. Az ő részükre készült az alábbi oldal, amely egyszerűen, érthetően segíti a betegeket, hogy hozzá tudjanak jutni a gyógyszereikhez.
Köszönet érte Dr. Dér Péter gyógyszerésznek.
https://receptkivaltas.hu/

A helyes kézmosásról

Egy nagyon hasznos videó a helyes kézmosásról:
https://youtu.be/vMmjosDemwg