A klinikai vizsgálatokról a COVID-19 járvány tükrében. Gyógyszerfejlesztés, vakcina-fejlesztés

Kedves Betegeink!

A COVID-járvány miatt megszakadt hagyományt szeretnénk egy kissé rendhagyó módon folytatni, azzal, hogy video-konferencia módban tartjuk meg korábbi, az egészség-betegség témakörben megkezdett beszélgetéseinket.

Az előadássorozat első tagjaként, szeptember 14-én 18:30-kor, a talán a mindenkit kifejezetten érdeklő két téma ötvözésével jelentkezünk, a klinikai vizsgálatokkal és a COVID-19 járványhoz kapcsolódó gyógyszeres kezelésekkel és vakcina-fejlesztéssel.

Előadónk: dr. Pozsgay Csilla (reumatológus szakorvos, korábban dolgozott reumatológusként az Országos Korányi Intézetben, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, a gyógyszeripar különböző területein, előbb klinikai kutatási  munkatársként, majd hazai és régiós kutatási vezetőként, Magyarország mellett további öt országot felügyelve, kiépítve a klinikai vizsgálati környezetet. 2011 és 2013 között a GYEMSZI OGYI orvostudományi igazgatója, majd az MSD Pharma Hungary orvos igazgatója, 2015-től 2018-ig az OGYEI főigazgatója. Jelenleg a Drug Research Center Klinikai vizsgálatokkal foglalkozó központ stratégiai igazgatója)

Az előadó szavaival, kérdésekben a témáról:

  • Mik azok a klinikai vizsgálatok?
  • Miért fontosak, mi a jelentőségük a gyógyszerfejlesztésben?
  • Miért hasznosak ezek a vizsgálatok a betegek számára, mi garantálja a betegek biztonságát?
  • Mit tanulhatnak az orvosok a klinikai vizsgálatokból?
  • Hogyan választják ki a cégek a fejlesztések irányát?
  • Mit tudunk a COVID-19 vírusról, mit mondanak a számok?
  • COVID-19 vakcinafejlesztés, a vakcinák típusai – rövid áttekintés
  • Gyógyszeres vizsgálatok COVID-19 fertőzések kezelésére?Mi a szerepük a betegség megelőzésében, kezelésében az orvostechnikai eszközöknek?

Időpont: 2020. szeptember 14., hétfő,  18:30 – 20:00
Formája: Zoom konferencia >> A Zoom használatához itt talál segítséget  Szeptember 11-én 18-kor zoom próbaórát tartunk azoknak, akik még sohasem használták a rendszert és szeretnék előzetesen kipróbálni, megsimerni.
Jelentkezés
: A maximális létszám: 100 fő, ezért kérjük, hogy jelentkezzenek mielőbb. Az előadáshoz a linket e-mailben küldjük el.

Ameddig megbízhatóvá nem válnak a nagy létszámú, személyes részvétellel zajló rendezvények, egészségügyi dolgozóként úgy gondolom, hogy az online klub foglalkozásokat fogjuk tartani. Igyekszünk továbbra is jó előadókat, beszélgető partnereket találni.

(fotó: Unsplash / CDC)