Alvási apnoe – nappal álomszuszék éjszaka horkol

Szerettel várjuk Önket a következő egészségmegőrző klubban május 22-én, ahol Med. habil dr. Torzsa Péter családorvos, a Semmelweis Egyetem családorvosi tanszék helyettes vezetője tart előadást , melynek témája az ALVÁSI APNOE , majd Gombás Katalin doktornő bemutatja azt a SZŰRŐKÉSZÜLÉKET, amit a Praxisközösség pácienseinek szűrésére használunk, háziorvosuk javallata alapján.

Az alvási apnoe egy súlyos alvászavar, mely során a légzés alvás közben időről-időre abbamarad, majd újra elindul. A betegség a férfiak 24 százalékát érinti, nők közel 9 százalékát. Az alvási apnoe sok betegség oka is, súlyos következménye, hogy fokozza a szív-érrendszeri és agyi katasztrófák, a hajnali infarktus valószínűségét.

Jó hír, hogy az alvási apnoe jól kezelhető, kézben tartható betegség. A gyógymód legtöbbször egy alvásterápiás légzésszabályozó készülék alkalmazása.

Alvási apnoét szűrő készülék ma már háziorvosi praxisban is előfordulhat. A praxisközösség is vett egyet, amit dr. Gombás Katalin szentendrei háziorvos be is mutat az előadást követően a résztvevőknek. A praxisközösség paciensei gyanú esetén forduljanak a saját háziorvosukhoz, akitől időpontot kaphatnak Gombás doktornőhöz.

IDŐPONT: 2019. május 22., szerda, 18:00 – 20:00
HELYSZÍN: : Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) Szentendre, Ady Endre út 9.