Egészségmegőrző klub február 13-án

MEGHÍVÓ
SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS – SZEDLÁK MIKLÓS ELŐADÁSA

Cím: Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) Szentendre, Ady Endre út 9.
Időpont: 2019.február 13. 18 óra

Szeretettel meghívjuk önöket a Szentendre és Vidéke Praxisközösség következő előadására.

A sürgősségi ellátás a focihoz hasonló: a pályán lévőkön kívül mindenki ért hozzá. De honnan ez az érdeklődés? Miért jut valaki gyorsan ellátáshoz, miért kell másnak órákon át várakoznia? Miért mondják, hogy a sürgősségi ellátás a legigazságosabb orvosi szolgáltatás? Mi történik a színfalak mögött? Melyek azok a panaszok, amelyekkel felesleges sürgősségi osztályra indulnunk, és mikor helyes és kell pont sürgősségire menni?  – többek között ezekre a kérdésekre is választ kapnak azok, akik eljönnek az előadásra. .

Az előadó Szedlák Miklós, sürgősségi szakorvos, oxyológus, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnökségének tagja. 1996-ban helyezkedett el az Országos Mentőszolgálatnál, itt mentőszakápoló képesítést szerzett. 1996-tól 2010-ig megszakítás nélkül, orvosi egyetemi évei alatt is a mentőszolgálat kivonuló állományának volt alkalmazottja. Jelenleg a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumában dolgozik, az osztályán megalapította és vezeti a szepszis munkacsoportot.
Amit ő nem tud a sürgősségi ellátásról, az életmentésről az talán nincs is. Hallgassák meg ezt a kiváló előadót, aki arról is beszámol, hogy miért nem lehet „abbahagyni” ezt a szakmát, dacára az összes ismert nehézségnek.

 

PROGRAM:

18:00 – 18.05                         KÖSZÖNTŐ

18:05 – 20.00                         ELŐADÁS

 

Az előadás a VEKOP-7.2.3-17-2017-00005 azonosító számú pályázat keretében hangzik el.