Gyászfeldolgozás csoport indul

Gyászfeldolgozás csoport indul személyes és online formában!

1. csoport ONLINE jelenléttel: október 7, 14, 21, 28.
Szerda 18.00-20.00

2. csoport SZEMÉLYES jelenléttel: október 10, 17,  24,  31
Szombat 09.00-11.00,  Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Az érzelmi kötődéssel bíró kapcsolataink elvesztését vagy életünk jelentős fordulatait minden esetben gyászfolyamat követi. Ilyen a haláseset, válás, költözés, családalapítás, örökbefogadás, vetélés, munkahely váltás, háziállat elvesztése, stb. Az ezeket követő ellentmondásos érzelmek összességét takaró természetes lelki folyamatnak (gyász) nincsenek szakaszai, nem gyógyítja az idő, sokszor félelmetes, és azt sem tudjuk, hogy mit tegyünk.. A néha ijesztő, a hullámvasút hegyvölgyeihez hasonlóan váltakozó érzelmi állapotok, az alvászavarok, az idővel nem javuló (akár fizikai) fájdalom elbizonytalanítja a gyászolót, amely érzelmi izolációhoz, a jövőtől való félelemhez, végül számos fizikai és pszichés betegséghez vezethet. A feldolgozatlan veszteségélmény, az őszintén végig nem élt és ki nem adott gyász belső feszültsége az élő kapcsolatokat is rombolja, és generációkon átörökíthető.

Az induló csoportban beazonosítjuk a feldolgozatlan veszteségeinket, majd a megtanulandó módszerrel a veszteségek hatékony érzelmi feldolgozása történhet meg, és egy élethosszig tartó eszközt kapunk a jövőbeni veszteségeink feldolgozásához. A módszer elsajátítása és alkalmazása Praxisközösségünk pszichológusának, Garai Nikolettának a vezetésével biztonságos és diszkrét környezetben történik.

Jelentkezés e-mailben: info@doktorha.hu, a rendelőben vagy Garai Nikolett pszichológusnál: nikolettagarai@gmail.com címen, és telefonon: 06 20 254 1743.