Háziorvosi rendelés

Kedves Páciensek!

Szeretettel köszöntjük Önöket Praxisunkban! Reméljük, minden fontos információt megtalálnak a praxis működésével és a betegellátással kapcsolatban.
Ha kérdésük van, írjanak nekünk vagy hívjanak minket!

Tel.: +36 26 311 997
E-mail: info@doktorha.hu

ÚJ! Videó konzultáció

Kedves Páciensek! Lehetőség van videó konzultációra előre egyeztetett időpontban. A konzultáción a zoom  videókonferencia rendszert használjuk. Ez egy nagyon egyszerűn és könnyen használható rendszer, ami lehetőséget ad videón keresztüli beszélgetésre és fotók, dokumentumok  megosztására is. Használata gyorsan megtanulható, de javasoljuk, hogy akkor vegye igénybe ezt a lehetőséget, ha már ismeri a rendszert. Ez a rövid videó segít a zoom letöltésében és a legfontosabb funkciók használatában: zoom útmutató

Image

Akut betegek ellátása

Ellátjuk az akut (sürgős) betegeket vagy a rendelőben, vagy a területen, ha ez szükséges

Krónikus betegek ellátása

Magas vérnyomás, Cukorbetegség, Elhízás, Légzőszervi, Emésztőrendszeri, Vérképzőrendszeri, Daganatos betegségek

Szűrővizsgálatok

Komplex, szív- és érrendszeri rizikófelmérés Szájüregi rákszűrés, Artériás érvizsgálat, neuropathia szűrés, EKG
1. PRAXISBA VALÓ BEJELENTKEZÉS

A páciensek bejelentkezése a praxisba kétféle okból történhet.

  1. A páciens lakóhelye, vagy tartózkodási helye a praxis ellátási területén van (ebben az esetben a háziorvos nem utasíthatja el)
  2. A páciens a praxis ellátási területén kívül lakik, de kéri felvételét a praxisba. (ebben az esetben a háziorvos visszautasíthatja a praxisba történő felvételt)

Amennyiben egy páciens a praxisba be szeretne jelentkezni, ezt előtte kérjük, egyeztesse a praxis vezetőjével. Tekintettel a nagy pácienslétszámra, csak igen korlátozottan van lehetőségünk új betegek felvételére. Ha ennek ellenére megállapodás történt a felvételről, akkor kiállítunk egy nyomtatványt, amelyben vállaljuk a beteg további ellátását. Ezen a leendő páciens a hiányzó adatokat még kitölti és eljuttatja korábbi háziorvosának. A befogadási nyilatkozattal egyidejűleg átadunk a páciens számára egy beteg beleegyező nyilatkozatot, ill. egy a személyes és betegség adatait felmérő kérdőívet, amely alább le is tölthető. Kérjük a leendő pácienseket, hogy vagy ekkor személyesen vagy telefonon vagy a szures@gmail.com e-mail címen egyeztessen egy időpontot a nővérrendelésre, amelyre hozza el a kitöltött beleegyező nyilatkozatot és a kérdőívet. Itt az ápoló adminisztratívan felveszi a pácienst a praxisba, rögzíti az anamnézist, az aktuális betegségeket, ill. a hozott és kitöltött kérdőív és a helyszíni vizsgálatok alapján meghatározza az alapstátuszt. A praxisba való felvételkor a páciensek számára igyekszünk részletes, a praxis működéséről szóló fontos információkat tartalmazó írásos dokumentumot átadni, ill. a már korábban áttanulmányozott beleegyező nyilatkozatot átvesszük. 

Ezen hivatalos úttól abban az esetben lehet csak eltérni, ha a páciens akut betegség miatt keresi fel a praxist és ellátása a praxisba való bejelentkeztetéssel oldható meg a legegyszerűbben. Ebben az esetben is tájékoztatjuk az előző háziorvos kollégát az átkérésről 

Időközben az előző háziorvos kolléga a kikérés alapján kiállítja a beteg törzskarton másolatát, kijelenti a praxisából és ezt a törzskarton másolatot megküldi számunkra.

Hangsúlyozzuk, hogy a korábban keletkezett (az előző kolléga által készített), kézzel történt írásos betegdokumentáció átadása NEM indokolt. Az, az Ő tulajdona. A páciens saját kérésére betekinthet a dokumentációba, de csak saját költségére kérhet belőle másolatot. Ez az orvosnak nem kötelezettsége. 

Általános beleegyező nyilatkozat »
Kérdőív »

2. ORVOSI RENDELÉS FOLYAMATA
3. NŐVÉRRENDELÉS
4. OTTHONI BETEGELLÁTÁS