Háziorvosi rendelés

Kedves Páciensek!

Szeretettel köszöntjük Önöket Praxisunkban! Reméljük, minden fontos információt megtalálnak a praxis működésével és a betegellátással kapcsolatban.
Ha kérdésük van, írjanak nekünk vagy hívjanak minket!

Tel.: +36 26 311 997  vagy  +36 20 2222 606
E-mail: info@doktorha.hu

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES PÁCIENSEINKET, HOGY JELENLEG CSAK ELŐJEGYZÉSSEL LEHET RENDELÉSRE JÖNNI.

ÚJ! Videó konzultáció

Kedves Páciensek! Lehetőség van videó konzultációra előre egyeztetett időpontban. A konzultáción a zoom  videókonferencia rendszert használjuk. Ez egy nagyon egyszerűn és könnyen használható rendszer, ami lehetőséget ad videón keresztüli beszélgetésre és fotók, dokumentumok  megosztására is. Használata gyorsan megtanulható, de javasoljuk, hogy akkor vegye igénybe ezt a lehetőséget, ha már ismeri a rendszert. Ez a rövid videó segít a zoom letöltésében és a legfontosabb funkciók használatában: zoom útmutató

Image

Akut betegek ellátása

Ellátjuk az akut (sürgős) betegeket vagy a rendelőben, vagy a területen, ha ez szükséges

Krónikus betegek ellátása

Magas vérnyomás, Cukorbetegség, Elhízás, Légzőszervi, Emésztőrendszeri, Vérképzőrendszeri, Daganatos betegségek

Szűrővizsgálatok

Komplex, szív- és érrendszeri rizikófelmérés Szájüregi rákszűrés, Artériás érvizsgálat, neuropathia szűrés, EKG
1. ÚJ PÁCIENS BEJELENTKEZÉSE A PRAXISBA

A páciensek bejelentkezése a praxisba kétféle okból történhet.

  • A páciens lakóhelye, vagy tartózkodási helye a praxis ellátási területén van (ebben az esetben a háziorvos nem utasíthatja el)
  • A páciens a praxis ellátási területén kívül lakik, de kéri felvételét a praxisba. (ebben az esetben a háziorvos visszautasíthatja a praxisba történő felvételt)

A bejelentkezés folyamata a következő:

  • Amennyiben egy páciens a praxisba be szeretne jelentkezni, ezt előtte kérjük, egyeztesse a praxis vezetőjével. Tekintettel a nagy pácienslétszámra, csak igen korlátozottan van lehetőségünk új betegek felvételére.
  • Ha ennek ellenére megállapodás történt a felvételről, akkor egy előre egyeztetett időpontban felvesszük a beteg személyes adatait, valamint kitöltünk egy egészégi állapotát felmérő kérdőívet.  Az új páciens ezt a kérdőívet előzetesen letöltheti a honlapunkról (ennek a résznek a végén) és a mi munkánkat segíti, ha ez alapján már  felkészülten érkezik a beszélgetésre.
  • A leendő páciensek személyesen, telefonon vagy a szures@gmail.com e-mail címen tudnak időpontot egyeztetni az adatfelvételre.  Itt az ápoló adminisztratívan felveszi a pácienst a praxisba, rögzíti az anamnézist, az aktuális betegségeket, ill. a hozott és kitöltött kérdőív és a helyszíni vizsgálatok alapján meghatározza az alapstátuszt.
  • A praxisba való felvételkor a páciensek számára igyekszünk részletes, a praxis működéséről szóló fontos információkat tartalmazó írásos dokumentumot átadni. 
  • Ezen hivatalos úttól abban az esetben lehet csak eltérni, ha a páciens akut betegség miatt keresi fel a praxist és ellátása a praxisba való bejelentkeztetéssel oldható meg a legegyszerűbben. Ebben az esetben is tájékoztatjuk az előző háziorvos kollégát az átkérésről 
  • Időközben az előző háziorvos kolléga a kikérés alapján kiállítja a beteg törzskarton másolatát, kijelenti a praxisából és ezt a törzskarton másolatot megküldi számunkra.
  • Hangsúlyozzuk, hogy a korábban keletkezett (az előző kolléga által készített), kézzel történt írásos betegdokumentáció átadása NEM indokolt. Az, az Ő tulajdona. A páciens saját kérésére betekinthet a dokumentációba, de csak saját költségére kérhet belőle másolatot. Ez az orvosnak nem kötelezettsége. 

 

Általános beleegyező nyilatkozat »
Kérdőív »

2. ORVOSI RENDELÉS FOLYAMATA
3. NŐVÉRRENDELÉS
4. OTTHONI BETEGELLÁTÁS