Image

PRAXIS MMXX A KORSZERŰ HÁZIORVOSI ELLÁTÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

Évek óta tervezzük, hogy a háziorvosi ellátás színvonalasabbá tételéhez létrehozunk egy alapítványt, és most végre megvalósult!
A fejlett nyugat európai és tengeren túli egészségügyi rendszerekben a kórházközpontú betegellátás helyett egyre inkább a lakóhely közeli ellátás kerül előtérbe. Magyarországon ez még gyerekcipőben jár, de mi szeretnénk az élvonalban lenni. Ezt célozza az is, hogy már évek óta igyekszünk eszközparkunkat fejleszteni, olyan vizsgáló módszereket alkalmazni, amely lehetővé teszik, hogy megoldjuk betegeink problémáját helyben, a rendelőben. Ezt valósítja meg praxisközösségünk is, ami véges sajnos, ha nem lesz állami finanszírozás, hisz egy Európai Uniós pályázat keretében valósul meg.

A praxisunk által létrehozott alapítvány legfontosabb célja tehát, hogy az eddig elért betegellátási szintet meg tudjuk tartani és fejlődni is tudjunk. Reményeink szerint a háziorvosi praxisok kompetenciája is változni, bővülni fog és ehhez szeretnénk tovább növelni a rendelő orvosi eszközparkját, szeretnénk megoldani az amortizálódott eszközeink cseréjét, esetleg új munkatársakat alkalmazni, szűréseket szervezni, és a kollégák szaktudását fejleszteni. Mind a használt eszközök, mind a különböző tevékenységek új ismereteket igényelnek, illetve szakmánk oly gyorsasággal fejlődik, hogy a lépéstartás elengedhetetlen. Ehhez szeretnénk a kollégák továbbképzéseken, szakmai fórumokon, konferenciákon való részvételét támogatni.

Alaptíványunk így kívánja segíteni a magas színvonalú betegellátást

Háziorvosi praxis eszközparkjának fejlesztése
  • olyan korszerű diagnosztikus eszközök beszerzése, melyek a betegellátást segítik a háziorvosi praxisban (pl. Point of care (POCT) kis laboratóriumi készülékek, kardiológiai diagnosztikus készülékek, POCT UH készülék),
  • az eszközökhöz szükséges fogyóeszközök biztosítása (pl: testcsíkok, kitek, vérnyomás mandzsetták, EKG és Holter eszköz tartozékok stb.),
  • terápiás eszközök beszerzése és fenntartása. (pl. tens készülék, gyógytorna eszközök, betegedukációs anyagok, korszerű sebkezelés lehetőségeinek megteremtése)
Szakdolgozók alkalmazása
Szakmai munka támogatása
Betegedukáció

Céljaink 2020-ra

  • Szükségünk lenne egy új EKG-ra, ezért első sorban ezt szeretnénk beszerezni. Ennek értéke: 6-700 ezer Ft.
  • Emellett szeretnénk előfizetni nemzetközi szakmai társaságok kiadványaira, hogy első kézből értesülhessünk orvosszakmai újdonságokról, fontos felefedezésekről és a szakmát érintő információkról. Ezek éves díja is több százezer ft-os tétel.

Kérjük, támogassa Ön is alapítványunkat adója 1%.-ával vagy, ha lehetősége van rá, közvetlen hozzájárulással.

Az alapítvány adatai

  • Az alapítvány neve: Praxis MMXX a korszerű háziorvosi ellátásért alapítvány
  • Adószáma: 19247593-1-41
  • Számlaszáma: 10103874-45183500-01005004 Budapest Bank
  • Székhelye: 2017 Pócsmegyer, Petőfi út 1.