Zoom használata

Kedves Páciensek!

Az Egészségvédő klubot egyelőre online formában folytatjuk a zoom.us rendszeren keresztül, melynek használata egyszerű és gyorsan megtanulható. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ezen az oldalon. Akinek további segítségre van szüksége, kérem, írjon Patkó Györgyinek a gyorgyi.patko@gmail.com e-mail címre.

Mire van szükség ahhoz, hogy részt tudjak venni az élő online előadáson? 

  • számítógép, laptop, tablet vagy telefon
  • fülhallgató vagy beépítet hangszóró (ez ma már minden eszközben van)
  • stabil internet kapcsolat
  • regisztráció a zoom.us rendszerbe

Hogyan tudok regisztrálni a zoomba?

Be kell gépelni a keresőbe a zoom.us-t és itt lehet regisztrálni az alábbiak szerint:

  • Narancssárga háttéren a SIGN UP, IT’S FREE gombra kell kattintani.
  • Utána kéri a zoom, hogy adja meg a születési dátumát (ezt az adatot nem fogja tárolni, csak azért kéri, hogy robotok ne tudjanak regisztrálni)
  • Ezután kéri az e-mail címet, majd rá kell kattintani a SIGP UP gombra (kék háttéren), de Facebook vagy Google profillal is be lehet jelentkezni, ez a legegyszerűbb.
  • A rendszer küld egy ellenőrző (verifikációs) e-mailt, amiben lesz egy link: ACTIVATE ACCOUNT kék háttéren, amire rá kell kattintani
  • Ezután a rendszer megkérdezi, hogy Iskolától regisztrálunk? (Are you signing up on behalf of a school?). Válassza azt, hogy No, majd kattintson a CONTINUE-ra!
  • Utolsó lépésként kéri a keresztnevünket (First name), a vezetéknevünket (Last name) és egy jelszót (Password) kétszer egymás után. Ha most rányomunk a CONTINUE gombra, akkor kész van a regisztráció.

Hogyan tudok majd bekapcsolódni az élő online előadásba?

Néhány nappal az előadást megelőzően minden érdeklődőnek küldünk egy linket, amire majd rá kell kattintani az online adás előtt néhány perccel. Amikor kezdődik az elődás, “beengedjük” a résztvevőket az online térbe és onnantól már csak hallgatniuk kell az előadót.

Tudok majd kérdezni?

Az előadás közben a zoom “chat funkciójában” lehet írásban feltenni a kérdéseket, amire az előadó majd válaszol. Sok résztvevő esetén így tudjuk megoldani a kérdésfeltevést. Kevesebb résztvevőnél megoldható, hogy szóban kérdezzenek az előadás végén,

Még sohasem használatam zoomot és más online rendszert. Nem lesz vele problémám?

Azoknak, akik még nem vettek részt online előadáson, 2020. szeptember 11-én 18 órakor csinálunk egy próbaórát, ahol kipróbálhatják a zoom használatát és a kérdezési lehetőséget, a chat funkciót. Ehhez azonban már szükséges, hogy mindenki regisztráljon a zoomba.

Ha lemaradtam az élő alkalomról, akkor később meg tudom nézni az előadást?

Az előadást rögzítjük és majd utólag meg lehet nézni itt a honlapon. Kérdezni viszont csak az élő adásban lesz lehetőség.